{ "title": "Sürekli Karın Ağrısı", "image": "https://www.karin.gen.tr/images/Surekli-Karin-Agrisi-57.jpg", "date": "22.01.2024 01:44:07", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Sürekli Karın Ağrısı, her an devam eden vücudun karın kısmındaki ağrı oluşumudur. Bu karın bölgesinde tek bir nedene bağlı ağrı oluşumunun düşünülmesi yanlış olacaktır. Karın dört bölüme ayrıldığı için bunu dikkate almak fayda bu rahatsızlığın teşhisi açısından fayda sağlayacaktır. Sürekli karın ağrısı ile yaşayabilmek insan hayatını olumsuz etkilemektedir. Bunun için öncelik cerrah tarafından tedavi sürecinin başlatılmasıdır. Hekim tarafından doğru bir kanı oluşturulması için hastanın bütün sağlık problemlerini baştan aşağıya anlatması gerekir. Ardından belirli kan testlerinin yapılması da tetkikler için önem teşkil edecektir. Her yaştan insanın karşılaşabileceği bir durumdur. Bunun süreklilik göstermesi ciddi bir sağlık probleminin olduğunun habercisidir. Basit nedenlerden ötürü sürekli karın ağrısı dahi kontrol altına alınmalıdır. Karın ağrısının şiddeti ve zamanı mutlaka hekime bildirilmelidir.

Sürekli karın ağrısı yaşanılan alandaki organlarda hastalık belirtisinin varlığını da ortaya koymaktadır. Böbrek, karaciğer, akciğer, bağırsaklar, apandisit, kasıkların üst damar yolları, çeşitli iltihaplanmalar, mide delinmesi, midedeki alanın enfeksiyon kapması, alerjik reaksiyon, kabızlık sorunu, ishal durumları gibi etkenlerden de kaynaklanabilir. Fakat bunun süreklilik göstermesi kanser oluşumunun varlığını da belirtmektedir. Sürekli karın ağrısı oluşan yerin doğru tespitinin sağlanması hastalık teşhisinin hızlanmasına yardımcı olur. Böylece kısa sürede alınan önlemlerle iyileşme süresi kısalabilir ya da daha büyük hastalıkların önüne geçilebilir. Böyle bir devamlı karın ağrısıyla karşı karşıya kalındığında bilinmeyen keyfi ağrı kesici ilaç kullanımı yapılmamalıdır. Doktor aracılığıyla önerilen ilaçlar dışında ağrı oluşan noktaya basınç, ağır cisimlerle darbe gibi farklı bir uygulama yapmak da sakıncalıdır. Sürekli karın ağrısı şikâyetinde daha önceden bir hekim tanısı konulmuşsa mutlaka bunun önlemi için gerekli tıbbi müdahaleler yapılmalıdır. Tedavi, sadece saptanan rahatsızlığa yönelik yapılır. Kişinin kendince geliştirdiği geleneksel tedavi yöntemlerinin uygulaması doğru bir davranış değildir. Daha sağduyulu hareket edilerek sadece karın ağrısı gelir geçer diye düşünmemek gerekir.

Sürekli karın ağrısı belirtileri nelerdir?

Karın ağrısı her zaman devam ediyorsa kesinlikle ciddi bir sağlık problemi yaşanmaktadır. Bununla birlikte oluşan halsizlik, yorgunluk, yüksek ateş, iştahsızlık gibi nedenlerin varlığı karın ağrısının sürekliliğini tetiklemektedir. Kadınlarda her ay yaşanan adet sancısına bağlı karın ağrısı varsa önemli değil diye düşünülmeden bu rahatsızlığın dahi yetkili hekime muayene edilmesi şarttır. Sürekli karın ağrıları belirtileri; midede oluşan yanma hissi, böbrek taşı düşürme, üreme organlarında rahatsızlığın oluşması, karın bölgesindeki kaburga kemiği kırıkları gibi belirtiler ortaya koymaktadır. Bağırsakların içerisinde kan dolaşımının sağlanamaması karın ağrısı oluşumuna yol açan en büyük sebeplerden biridir. Pankreas kökenli ağrılar baş gösterebilir. Hastalar çoğunlukla öne doğru bükülerek karın ağrısı şiddetini gösterebilir. Yüz çehresinde kızarma ve vücutta yüksek ateş sürekli karın ağrısının belirtileri arasındadır.

" } ] }